Szczęśliwa siódemka, bo w siódmym okienku:

  • herbata mate kaktusowa,
  • lub kawa czekoladowo migdałowa.

Herbata mate kaktusowa o smaku cytrusowym z nutą opuncji.

Skład: liść mate,  osmantus,  trawa cytrynowa,  aromat.

Herbatę mate możesz parzyć 3-4 razy i dzięki temu dłużej cieszyć się jej smakiem.  Na zdjęciu herbata mate kaktusowa z dodatkiem syropu z agawy i plasterkami limonki oraz cytryny. Polecamy takie zestawienie:)

Herbata mate stymuluje umysł i często stosowana jest dla poprawy pamięci oraz koncentracji. Używana jako tonik pobudzający, znoszący zmęczenie psychiczne i fizyczne. Efekt pobudzający zawdzięcza obecności kofeiny, teobrominy i teofiliny. W sam raz na dziś – czyli środek tygodnia.

Kawa czekoladowo migdałowa, i jak zazwyczaj pytanie:)  Z jakim deserem najlepiej zestawić?