Produkty 41 do 46 z 46

na stronę
Strona:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Ustaw kierunek rosnący

Pierwszy grudnia. To już. Doczekaliśmy się:)

Dziś otwieramy pierwsze okienko w kalendarzu adwentowym.

A w pierwszym okienku:

  • herbata adwentowa,
  • lub kawa czekoladowo – cynamonowa.

Herbata adwentowa  (czarna aromatyzowana ) o smaku pomarańczy z cynamonem  i  rozgrzewających przypraw. Smak w sam raz na rozpoczęcie sezonu.

Skład:  herbata czarna,  skórka pomarańczy,  jabłko,  orzechy,  wanilia,  aromat.

Pamiętaj, że czarną herbatę możesz parzyć dwa razy.  I podwójnie cieszyć się jej smakiem.

Kawa czekoladowo – cynamonowa (Brazylia Santos). Tak - ...

20 lis 2016 12:22:41

Jesienno-zimowe przyprawy

Długie jesienno-zimowe wieczory wyjątkowo sprzyjają rozgrzewającym, intensywnym przyprawom. Większość z nich możemy dodać do kawy i herbaty, aby stworzyć aromatyczny napój.

Na zdjęciu znajdują się takie przyprawy jak: imbir, goździki, cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa i wanilia. Czy potrafisz rozpoznać każdą z nich?

Oprócz charakterystycznego smaku i aromatu każda z przypraw posiada wyjątkowe właściwości.

Imbir. Działa przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo, leczy przeziębienia i migreny, ułatwia trawienie, zmniejsza mdłości, ułatwia koncentrację oraz polepsza krążenie krwi.

Goździki. Łagodzą dolegliwości bólowe, posiadają właściwo...

18 lis 2016 14:06:00

Zimowy poncz

Ciekawa kompozycja

Kto powiedział, że w zimowej mieszance nie może być kokosu? Zimowy poncz to połączenie herbaty rooibos z imbirem, wiórkami kokosowymi, cynamonem, jabłkiem, kardamonem, czarnym pieprzem i migdałami. Dodatek kokosu do typowo zimowych przypraw tworzy wyjątkową kompozycję. Ale to trzeba spróbować samemu.

Herbata Rooibos

Podstawą Zimowego ponczu jest herbata rooibos. Co ciekawe – nie zawiera ona kofeiny, więc mogą ją pić bez ograniczeń kobiety w ciąży i dzieci. Polecana jest do picia zwłaszcza wieczorami, gdyż pozwoli się zrelaksować, wyciszyć i przygotować...

Jeśli nie mamy do dyspozycji ekspresu, który zaparzy nam dobrą „małą czarną” posłużyć możemy się jedną z trzech najpopularniejszych metod parzenia kawy (bez użycia ekspresu).

W filtrze

Nałatwiejsza metoda parzenia kawy.

Filtr musi być dobrej jakości, nie powinien być wykonany z zanieczyszczonego chemicznie papieru, gdyż zaparzana w nim kawa absorbuje wszelkie zapachy i smaki. Filtr przelej wrzątkiem, następnie nasyp kawy drobno mielonej (2 łyżeczki, tj. 7-8 g na 150 ml wody) i powoli zalewaj gorącą wodą.

 

Z kafetiery
Kafetiera (inaczej: moka, kawiarka) jest naczynie...

2 lis 2016 07:48:00

Parzenie herbaty

Jak powszechnie wiadomo każdy rodzaj i gatunek herbaty ma swój charakterystyczny  smak i charakter.  Aby jednak wydobyć najbardziej pożądany smak każdego rodzaju herbaty – należy ją właściwie parzyć.

Czynnikami, które mają największe znaczenie podczas parzenia herbaty są: długość czasu parzenia, temperatura wody, ilość suszu. Nie każdy też wie, że poszczególne rodzaje herbat możemy parzyć wielokrotnie. Co prawda, z każdym kolejnym parzeniem intensywność naparu będzie malała, ale w końcu dzięki takim zabiegom dłużej możemy cieszyć się swoją herbatą.

Poniżej przygotowaliśmy dla Ciebie informację jak parzyć poszczególne rodzaje herbat.

...

1 lis 2016 22:48:00

Witaj na blogu Cup&You

Wraz z otwarciem naszego sklepu mamy ogromną przyjemność zaprosić Cię do odwiedzania bloga Cup&You.

Na blogu znajdziesz:

  • Ciekawostki na temat kawy i herbaty.
  • Porady związane z piciem i parzeniem kawy oraz herbaty.
  • Przepisy.
  • Informacje na temat nowości w naszym sklepie internetowym.
  • I wiele innych…

Będziemy zaszczyceni  każdymi Twoimi odwiedzinami. Liczymy, że nasze wpisy pozwolą zaciekawić Cię tematem , przydadzą się w praktyce oraz przynajmniej trochę zainspirują.

Do następnego wpisu!

Zespół Cup&You.

...

Produkty 41 do 46 z 46

na stronę
Strona:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Ustaw kierunek rosnący