8. grudnia i w okienkach kalendarza znajdziesz:
- herbatę morelowo truflową,
- lub kawę orient ekspress.
Kawa morelowo truflowa o wykwintnym smaku trufli z nutą moreli.
Skład: herbata czarna, drzewo sandałowe, morele, aromat.
Kawa orient ekspress. Wiele osób w wiadomościach do nas prosi aby coś więcej pisać na temat kaw. Faktycznie do tej pory w naszych wpisach większa uwaga koncentrowana była na herbatach, ale nadgonimy:) Dziś na tapecie kawa orient ekspress o smaku pomarańczy z korzennymi przyprawami. Proponowany sposób przyrządzania i podawania: zaparz kawę tak aby nie posiadała fusów (w ekspresie ciśnieniowym lub przelewowym, przez filtr, w kawiarce, itp.). Do szklanki z ciepłym mlekiem wlej przyrządzoną kawę. Ilość mleka i kawy zależy od Twoich upodobań, w zależności od tego na jak mocną kawę masz ochotę. Jeśli chcesz uzyskać „efekt warstw” pamiętaj o właściwej kolejności – kawę wlewamy do mleka, nie na odwrót. Na wierzch nakładamy bitą śmietanę i posypujemy cukrem waniliowym. Całość dekorujemy skórką pomarańczy. Przepis bardzo prosty. Kawy są smakowe i przepyszne same w sobie – dlatego do ich przyrządzania nie potrzeba wielu urozmaiceń. I jak smakuje?