Szczęśliwa siódemka, bo w siódmym okienku:
- herbata mate kaktusowa,
- lub kawa czekoladowo migdałowa.
Herbata mate kaktusowa o smaku cytrusowym z nutą opuncji.
Skład: liść mate, osmantus, trawa cytrynowa, aromat.
Herbatę mate możesz parzyć 3-4 razy i dzięki temu dłużej cieszyć się jej smakiem. Na zdjęciu herbata mate kaktusowa z dodatkiem syropu z agawy i plasterkami limonki oraz cytryny. Polecamy takie zestawienie:)
Herbata mate stymuluje umysł i często stosowana jest dla poprawy pamięci oraz koncentracji. Używana jako tonik pobudzający, znoszący zmęczenie psychiczne i fizyczne. Efekt pobudzający zawdzięcza obecności kofeiny, teobrominy i teofiliny. W sam raz na dziś – czyli środek tygodnia.
Kawa czekoladowo migdałowa, i jak zazwyczaj pytanie:) Z jakim deserem najlepiej zestawić?